Mit ehetek | Barna kenyér élesztő nélkül

Barna kenyér élesztő nélkül

Barna kenyér élesztő nélkül
Barna kenyér élesztő nélkül

Elkészítés

A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2 őzgerincformába vagy 6 kis kuglófformába elég. A tésztát ugyanúgy, mint a kelt tésztát csak a forma 3/4 részéig tesszük, hagyjunk helyet a kelésnek.
A formába helyezés után forró sütőbe először kb. 220 fokon 10 percig, majd 180 fokon 10 percig, majd a sütő legkisebb fokozatán is 10 percig sütjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúza-liszt 
  • 8 dkg Margarin 
  • 1 mokkáskanál Szódabikarbóna (2 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 541
  • CH: 80.0 g
  • fehérje: 20.9 g
  • zsír: 14.4 g