Barna kenyér élesztő nélkül
Elkészítés
A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2 őzgerincformába vagy 6 kis kuglófformába elég. A tésztát ugyanúgy, mint a kelt tésztát csak a forma 3/4 részéig tesszük, hagyjunk helyet a kelésnek.
A formába helyezés után forró sütőbe először kb. 220 fokon 10 percig, majd 180 fokon 10 percig, majd a sütő legkisebb fokozatán is 10 percig sütjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 1 mokkáskanál Szódabikarbóna (2 g)
- 8 dkg Margarin 
- 50 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúza-liszt 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 541
- CH: 80.0 g
- fehérje: 20.9 g
- zsír: 14.4 g