Mit ehetek | Bárányborda ónémet módra

Bárányborda ónémet módra

Bárányborda ónémet módra
Bárányborda ónémet módra

Elkészítés

A karajt a hentessel vágassuk le a gerincről. Szedjük le róla zsírréteget, válasszuk le a bordákról, és alaposan tisztítsuk le a csontokat. A húst és a csontokat konyharuhával töröljük szárazra. A karaj zsírját vágjuk be éles késsel. A karaj két belső oldalát úgy fektessük egymásra, hogy a bordacsontok keresztezzék egymást. Három helyen jó erősen kössük össze az így előkészített húst. A bordáról leszedett zsírt tegyük sütőedénybe. A húst alaposan dörzsöljük be a sóval, a durvára összetört borssal és koriandermaggal, szórjuk a maradék fűszereket az edénybe is, és rakjuk köré a szétszedett, hámozatlan fokhagymagerezdeket. Előmelegített sütőben, 220 °-on süssük 45-50 percig, majd vegyük ki a húst, csomagoljuk alufóliába és tegyük meleg helyre. A főtt fokhagymagerezdek héját húzzuk le, és tegyük lábasba fokhagymákat. A sült levéről szedjük le a zsírt, majd öntsük fel a vörösborral és a zöldséglevessel, végül adjuk a fokhagymához. Főzzük sűrű mártássá, fűszerezzük mézzel, sóval, ecettel, és adjuk hozzá a vajat. A sült szelet tett a sültet szeleteljük fel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 szem Feketebors - egész
  • 1 mokkáskanál Koriandermag (2 g)
  • 2 egész fej Fokhagyma (11 dkg)
  • 1 dl Vörösbor-száraz (10 dkg)
  • 1 dl Zöldségalaplé (10 dkg)
  • 1 kg Báránykaraj 
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • 1 evőkanál Ecet - Fehérborecet (7 g)
  • 2 dkg Vaj 
  • 1 teáskanál Durva tengeri só (7 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 607
  • CH: 14.0 g
  • fehérje: 50.1 g
  • zsír: 34.5 g