Bárányborda ónémet módra
Elkészítés
A karajt a hentessel vágassuk le a gerincről. Szedjük le róla zsírréteget, válasszuk le a bordákról, és alaposan tisztítsuk le a csontokat. A húst és a csontokat konyharuhával töröljük szárazra. A karaj zsírját vágjuk be éles késsel. A karaj két belső oldalát úgy fektessük egymásra, hogy a bordacsontok keresztezzék egymást. Három helyen jó erősen kössük össze az így előkészített húst. A bordáról leszedett zsírt tegyük sütőedénybe. A húst alaposan dörzsöljük be a sóval, a durvára összetört borssal és koriandermaggal, szórjuk a maradék fűszereket az edénybe is, és rakjuk köré a szétszedett, hámozatlan fokhagymagerezdeket. Előmelegített sütőben, 220 °-on süssük 45-50 percig, majd vegyük ki a húst, csomagoljuk alufóliába és tegyük meleg helyre. A főtt fokhagymagerezdek héját húzzuk le, és tegyük lábasba fokhagymákat. A sült levéről szedjük le a zsírt, majd öntsük fel a vörösborral és a zöldséglevessel, végül adjuk a fokhagymához. Főzzük sűrű mártássá, fűszerezzük mézzel, sóval, ecettel, és adjuk hozzá a vajat. A sült szelet tett a sültet szeleteljük fel.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 4 szem Feketebors - egész
- 1 mokkáskanál Koriandermag (2 g)
- 2 egész fej Fokhagyma (11 dkg)
- 1 dl Vörösbor-száraz (10 dkg)
- 1 dl Zöldségalaplé (10 dkg)
- 1 kg Báránykaraj 
- 1 evőkanál Méz (21 g)
- 1 evőkanál Ecet - Fehérborecet (7 g)
- 2 dkg Vaj 
- 1 teáskanál Durva tengeri só (7 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 607
- CH: 14.0 g
- fehérje: 50.1 g
- zsír: 34.5 g