Barackos kukoricagombóc
Elkészítés
A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és a sóval, majd hideg rizstejben vagy vízben keverjük csomómentesre. Állandó keverés mellett főzzük sűrűre kb. fél óra alatt. Ha kihűlt, nedves kézzel készítsünk belőle gombócokat, amiknek a közepébe egy-egy fahéjas sárgabarackot tegyünk. A kész gombócokat forgassuk meg a pirított diós zsemlemorzsában. Találás előtt tegyük őket olajozott tepsibe, és tíz-tizenöt perc alatt forrósítsuk át a sütőben. Szójajoghurttal meglocsolva és porcukorral hintve tálaljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
- 7 dl Kukoricaliszt (46 dkg)
- 60 dkg Sárgabarack 
- 5 dkg Nádcukor  
- 1 dl Darált dió (5 dkg)
- 2 dl Tönköly búzadara (14 dkg)
- 1 mokkáskanál Tengeri só (3 dkg)
- 1100 ml Rizstej (120 dkg)
- 5 dl Szójajoghurt (50 dkg)
- 8 dkg Nádporcukor 
- 400 ml Teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (40 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 1379
- CH: 251.4 g
- fehérje: 38.5 g
- zsír: 22.8 g