Mit ehetek | Barackos kukoricagombóc

Barackos kukoricagombóc

Barackos kukoricagombóc
Barackos kukoricagombóc

Elkészítés

A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és a sóval, majd hideg rizstejben vagy vízben keverjük csomómentesre. Állandó keverés mellett főzzük sűrűre kb. fél óra alatt. Ha kihűlt, nedves kézzel készítsünk belőle gombócokat, amiknek a közepébe egy-egy fahéjas sárgabarackot tegyünk. A kész gombócokat forgassuk meg a pirított diós zsemlemorzsában. Találás előtt tegyük őket olajozott tepsibe, és tíz-tizenöt perc alatt forrósítsuk át a sütőben. Szójajoghurttal meglocsolva és porcukorral hintve tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
  • 7 dl Kukoricaliszt (46 dkg)
  • 60 dkg Sárgabarack 
  • 5 dkg Nádcukor  
  • 1 dl Darált dió (5 dkg)
  • 2 dl Tönköly búzadara (14 dkg)
  • 1 mokkáskanál Tengeri só (3 dkg)
  • 1100 ml Rizstej (120 dkg)
  • 5 dl Szójajoghurt (50 dkg)
  • 8 dkg Nádporcukor 
  • 400 ml Teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (40 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1379
  • CH: 251.4 g
  • fehérje: 38.5 g
  • zsír: 22.8 g