Mit ehetek | Barackos kacsa

Barackos kacsa

Barackos kacsa
Barackos kacsa

Elkészítés

Egy tálat 7 percig melegítünk. A vajat megolvasztjuk, és a kacsamelleket bőrös oldalukkal felfelé belehelyezzük. Először 4-5 percig, aztán megfordítva 6-8 percig sütjük. Mikor megpuhult a hús, kivesszük a tálból, és elkészítjük a mártást.
Egy mély tálban összekeverjük a kukoricalisztet a konzervbarack levével, a vörösborral, citromlével, jól összekeverjük, és fahéjjal, szerecsendióval megfűszerezzük, majd beletesszük a babérlevelet. Addig főzzük (2-3 perc), amíg a mártás besűrűsödik – közben kevergetjük. Kivesszük a babérlevelet, és hozzáadjuk a csíkokra vágott őszibarackot. A kacsamellet szintén csíkokra vágjuk, elrendezzük egy tálon, ráöntjük a mártást, és azonnal tálaljuk.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 db egész Kacsamell - csontozott (1 dkg)
  • 6 dkg Vaj 
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
Mártáshoz:
  • 2 konzerv Őszibarack befőtt (170 dkg)
  • 150 ml Vörösbor-száraz (15 dkg)
  • 2 evőkanál Kukoricaliszt (24 g)
  • 1 evőkanál Citromlé (10 g)
  • 1 db Babérlevél
  • ízlés szerint Őrölt szegfűbors
  • 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi Őrölt fahéj

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 271
  • CH: 48.0 g
  • fehérje: 2.4 g
  • zsír: 6.2 g