Banános pecsenye
Elkészítés
A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kettévágjuk, mindkét oldalukat megsütjük vajban, és a hús mellé téve, fedő nélkül tíz percig sütjük. Tálaláskor a húst felszeleteljük, vajjal meglocsoljuk, tetejét banánnal díszítjük.
Forrás: Változatos egytálételek
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 70 dkg Fehérpecsenye 
- 10 dkg Vaj 
- 60 dkg Banán  
- 10 dkg Zsemlemorzsa  
- ízlés szerint Szárított borsikafű
- 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 735
- CH: 54.9 g
- fehérje: 44.8 g
- zsír: 36.0 g