Mit ehetek | Banános pecsenye

Banános pecsenye

Banános pecsenye
Banános pecsenye

Elkészítés

A húst háromszor átdaráljuk, majd összedolgozzuk a tejföllel, és sózzuk, borsikával ízesítjük. A masszából henger alakot formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és a kivajazott tálba tesszük. Fél deci vizet öntünk köré, és a tálat lefedve, 60-70 percre a sütőbe tesszük. A banánokat hosszában kettévágjuk, mindkét oldalukat megsütjük vajban, és a hús mellé téve, fedő nélkül tíz percig sütjük. Tálaláskor a húst felszeleteljük, vajjal meglocsoljuk, tetejét banánnal díszítjük.

Forrás: Változatos egytálételek


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 70 dkg Fehérpecsenye 
  • 10 dkg Vaj 
  • 60 dkg Banán  
  • 10 dkg Zsemlemorzsa  
  • ízlés szerint Szárított borsikafű
  • 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 735
  • CH: 54.9 g
  • fehérje: 44.8 g
  • zsír: 36.0 g