Balatoni fogaskoktél
Elkészítés
A fogásfilét felgöngyüljük majd citrommal, egész borssal, babérlevéllel, kevés fehér borssal ízesített, vegyes zöldséges lében előfőzzük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk. 2 dl főzőléből, majonézből mártást készítünk. A kockára vágott almát a salátalevelekre helyezzük, a készített mártással leöntjük, rátesszük a fogasszeleteket, paradicsomkarikával és cikkekre vágott citrommal díszítjük.
-
- 8
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 6 dl Zöldségalaplé (60 dkg)
- 50 ml Fehérbor - száraz (5 dkg)
- 1 db Babérlevél
- 4 szem Feketebors - egész
- 2 fej Saláta - fejes saláta (140 dkg)
- 1 db Citrom (18 dkg)
- 5 db közepes Paradicsom (55 dkg)
- 30 dkg Majonéz  
- 40 dkg Alma  
- 60 dkg Fogasfilé 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 457
- CH: 19.2 g
- fehérje: 19.5 g
- zsír: 33.4 g