Mit ehetek | Bakonybéli szedres kuglóf

Bakonybéli szedres kuglóf

Bakonybéli szedres kuglóf
Bakonybéli szedres kuglóf

Elkészítés

A vajat, a tojássárgákat és a porcukrot simára keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel tésztával dagasztjuk. Belekeverjük a megmosott és leszárított szedret, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent és liszttel meghintett formába öntjük a tésztát. A forma tetejét fóliával lezárjuk, majd az egészet vízzel 2/3-ig teli tepsibe állítjuk, és a sütőben, közepes hőmérsékleten (170-175 fok) kb. 1 óráig sütjük. A formából kiborítva porcukorral meghintjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 25 dkg Fekete szeder 
  • 1 dkg Sütőpor 
  • 20 dkg Porcukor  
  • 10 dkg Vaj 
  • 25 dkg Finomliszt BL55 
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 dl Tej-2,8% (9 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 693
  • CH: 100.7 g
  • fehérje: 15.2 g
  • zsír: 25.9 g