Mit ehetek | Babsaláta

Babsaláta

Babsaláta
Babsaláta

Elkészítés

A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintjük az őrölt borsot, a rozmaringot, mustármagot, végül jól megnyomkodva az egészet a babhoz keverjük. Majd az ecetből, cukorból, valamint 2 dl vízből készített salátalevelet ráöntjük, legalább egy óráig állni hagyjuk, és csak ezután a tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 12 dkg Bab-száraz 
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 2 mokkáskanál Őrölt mustármag (3 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított rozmaring
  • 1 púpos evőkanál Kristálycukor (25 g)
  • 2 evőkanál Ecet, 10%-os (14 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 135
  • CH: 24.6 g
  • fehérje: 7.4 g
  • zsír: 0.6 g