Mit ehetek | Babpüré

Babpüré

Babpüré
Babpüré

Elkészítés

Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, pürévé zúzom (villával vagy turmixgéppel), és az olajjal, petrezselyemmel, sóval, zúzott fokhagymával jól megízesítem. Melegen előételnek, hidegen köretnek tálalható.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Lóbab 
  • 1 késhegynyi Szódabikarbóna
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 50 ml Olívaolaj - saláta olaj (45 g)
  • 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • ízlés szerint Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 364
  • CH: 44.5 g
  • fehérje: 17.1 g
  • zsír: 12.0 g