Babpüré
Elkészítés
Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, pürévé zúzom (villával vagy turmixgéppel), és az olajjal, petrezselyemmel, sóval, zúzott fokhagymával jól megízesítem. Melegen előételnek, hidegen köretnek tálalható.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 30 dkg Lóbab 
- 1 késhegynyi Szódabikarbóna
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 50 ml Olívaolaj - saláta olaj (45 g)
- 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
- 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
- ízlés szerint Só
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 364
- CH: 44.5 g
- fehérje: 17.1 g
- zsír: 12.0 g