Mit ehetek | Babpogácsa krémsajttal

Babpogácsa krémsajttal

Babpogácsa krémsajttal
Babpogácsa krémsajttal

Elkészítés

A babot lecsepegtetjük. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. A zsályaleveleket leöblítjük. Mindezen hozzávalókat a tökmaggal együtt mixerben pépesítjük. A gerezd fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és belekeverjük a babpürébe. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a cayenne-i borsot, majd az egészet addig gyúrjuk, amíg lágy tésztát nem kapunk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Pogácsánként 2 evőkanálnyi tésztát helyezünk bele, laposra nyomkodjuk, majd közepes hőfokon, mindkét oldalról, 4-4 percig sütjük. Közben az édesköménygumókat félbevágjuk, megmossuk, torzsájukat eltávolítva apróra vágjuk. A kaprot finomra vágjuk. Mindkettőt elkeverjük a krémsajttal, a tejszínnel, sóval és cayenne-i borssal ízesítjük, majd a forró pogácsák mellé szolgáljuk fel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Zeller  
  • 4 levél Friss zsálya (1 g)
  • 300 g Krémsajt - tejszínes 
  • 2 db Édesköménygumó (90 dkg)
  • 2 doboz Fehérbab konzerv (800 g)
  • ízlés szerint Cayenne-i bors
  • 100 g Főzőtejszín, 20 %-os 
  • 1 csokor Friss kapor (4 dkg)
  • 2 db Sárgarépa (240 g)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • 1 db Tojás (55 g)
  • 50 g Tökmag  
  • ízlés szerint Só
Sütéshez:
  • 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1914
  • CH: 71.9 g
  • fehérje: 28.1 g
  • zsír: 167.9 g