Mit ehetek | Bableves füstölt csülökkel

Bableves füstölt csülökkel

Bableves füstölt csülökkel
Bableves füstölt csülökkel

Elkészítés

Az előző nap beáztatott babot a füstölt csülökkel feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és együtt puhára főzzük. Egy evőkanál olajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával. A rántást hideg vízzel simára keverjük és a leveshez adjuk. Tálaláskor a csülköt kicsontozzuk és kockára vágva tesszük a levesbe. 


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 25 dkg Bab-száraz 
  • 1 db Erős paprika (5 dkg)
  • 1 db kicsi Füstölt csülök (1 g)
  • 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
  • 1 db nagyobb Zeller (70 dkg)
  • 2 db Sárgarépa (240 g)
  • 3 db közepes Vöröshagyma (45 dkg)
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • 2 db közepes Fehérrépa (20 dkg)
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 2 teáskanál Pirospaprika por (6 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 402
  • CH: 65.0 g
  • fehérje: 20.1 g
  • zsír: 5.0 g