Mit ehetek | Bableves

Bableves

Bableves
Bableves

Elkészítés

Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, rakjuk bele a krumpli kockákat, a zellerlevelet és a fokhagymagerezdeket. (Éppen csak annyi lé legyen rajta, ami a hozzávalókat ellepi.) Főzzük addig, amíg a krumpli is megpuhul. A főzés végén a zellerlevelet és a fokhagymát vegyük ki az ételből.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Fejtett bab 
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 2 db Zellerlevél
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 6 közepes gerezd Fokhagyma (24 g)
  • 3 db közepes Burgonya (66 dkg)
  • 1 csapott evőkanál Só (14 g)
  • 1 púpos evőkanál Pirospaprika por (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 206
  • CH: 35.6 g
  • fehérje: 9.3 g
  • zsír: 2.2 g