Bableves
Elkészítés
Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, rakjuk bele a krumpli kockákat, a zellerlevelet és a fokhagymagerezdeket. (Éppen csak annyi lé legyen rajta, ami a hozzávalókat ellepi.) Főzzük addig, amíg a krumpli is megpuhul. A főzés végén a zellerlevelet és a fokhagymát vegyük ki az ételből.
-
8
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 púpos evőkanál Pirospaprika por (10 g)
- 1 csapott evőkanál Só (14 g)
- 3 db közepes Burgonya (66 dkg)
- 6 közepes gerezd Fokhagyma (24 g)
- 1 db Sárgarépa (120 g)
- 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 db Zellerlevél
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- 50 dkg Fejtett bab 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 206
- CH: 35.6 g
- fehérje: 9.3 g
- zsír: 2.2 g