Mit ehetek | Babcsírafőzelék

Babcsírafőzelék

Babcsírafőzelék
Babcsírafőzelék

Elkészítés

Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk. Habarást készítünk szárazon megpirított zabpehelyből és tejfölből.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Pirospaprika por
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 2 dl Joghurt (20 dkg)
  • 2 db közepes Burgonya (44 dkg)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • 1 db kicsi Póréhagyma (15 g)
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • fél kisebb Zeller (15 dkg)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 100 ml Zabpehely (6 dkg)
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 20 dkg Babcsíra 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 309
  • CH: 39.2 g
  • fehérje: 8.2 g
  • zsír: 12.9 g