Avokádósaláta mozzarellával
Elkészítés
Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kiemeljük a magját, és felszeleteljük. A megmosott paradicsomot kis kockákra vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és minden golyót kettévágunk. Az így előkészített hozzávalókat salátástálba tesszük. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a tejfölt hozzáadjuk. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük, végül a salátára öntjük, és friss kakukkfüvet (esetleg szárítottat) morzsolunk rá. Jól behűtve tálaljuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Friss kakukkfű (1 g)
- 1 kis csomag Mozzarella mini (10 dkg)
- 2 db nagy, érett Avokádó (70 dkg)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 db közepes Paradicsom (22 dkg)
- 1 kis fej Lilahagyma (65 g)
- 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
- ízlés szerint Só
- 2 evőkanál Ecet - Fehérborecet (14 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 371
- CH: 7.4 g
- fehérje: 9.1 g
- zsír: 31.3 g