Avokádós uborkaleves
Elkészítés
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a bazsalikomot és az olívaolajat, majd krémes állagúra mixeljük. Ha túl sűrűre sikerült volna, kevés vízzel hígítjuk, és ha szükséges ízesítsük. Tálalásnál a félretett uborkakockákkal díszítjük a levest.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Tengeri só
- 1 marék Friss bazsalikom (12 g)
- 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
- 6 dkg Citromlé 
- 1 db közepes Lilahagyma (12 dkg)
- 1 db nagy Paradicsom (16 dkg)
- 2 db nagy, érett Avokádó (70 dkg)
- 2 közepes Kígyóuborka (70 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 393
- CH: 15.2 g
- fehérje: 5.5 g
- zsír: 32.5 g