Mit ehetek | Avokádós-pulykás tekercs

Avokádós-pulykás tekercs

Avokádós-pulykás tekercs
Avokádós-pulykás tekercs

Elkészítés

A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a mustárral és kenjük meg vele a tortilláka. Tegyük az avokádószeleteket a tortillákra, a széleken hagyjunk üresen kb. 2 cm-es sávot. Rakjuk az avokádóra a pulyka- és paprikacsíkokat. Szorosan göngyöljük össze a tortillákat, és tegyük őket egy vágódeszkára behajtott szélükkel lefelé. Fogazott késsel vágjuk egyenesre tekercsek végeit. Vágjuk mindegyiket hat egyenlő darabra és helyezzük őket egy tálra.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Piros húsú paprika 
  • 1 evőkanál Dijoni mustár - mustármaggal (15 g)
  • 2 db (25 cm-es) Tortilla - búzalisztből (14 dkg)
  • 1 db nagyobb, érett Avokádó (35 dkg)
  • 25 dkg Pulykamell 
  • 3 evőkanál Majonéz - light (8 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 424
  • CH: 25.7 g
  • fehérje: 22.8 g
  • zsír: 23.5 g