Avokádós-pulykás tekercs
Elkészítés
A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a mustárral és kenjük meg vele a tortilláka. Tegyük az avokádószeleteket a tortillákra, a széleken hagyjunk üresen kb. 2 cm-es sávot. Rakjuk az avokádóra a pulyka- és paprikacsíkokat. Szorosan göngyöljük össze a tortillákat, és tegyük őket egy vágódeszkára behajtott szélükkel lefelé. Fogazott késsel vágjuk egyenesre tekercsek végeit. Vágjuk mindegyiket hat egyenlő darabra és helyezzük őket egy tálra.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 50 dkg Piros húsú paprika 
- 1 evőkanál Dijoni mustár - mustármaggal (15 g)
- 2 db (25 cm-es) Tortilla - búzalisztből (14 dkg)
- 1 db nagyobb, érett Avokádó (35 dkg)
- 25 dkg Pulykamell 
- 3 evőkanál Majonéz - light (8 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 424
- CH: 25.7 g
- fehérje: 22.8 g
- zsír: 23.5 g