Avokádókrémes karfiolcsoda
Elkészítés
A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurttal és az apróra vágott paradicsommal úgy, hogy krémszerű mártást kapjunk. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelekkel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva kínáljuk.
-
- 8
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 kis poharas Joghurt (175 g)
- 1 mokkáskanál Tengeri só (3 g)
- 1 mokkáskanál Szárított borsikafű
- 1 mokkáskanál Őrölt koriander (2 g)
- 1 mokkáskanál Pirospaprika por (2 g)
- 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)
- 1 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (13 g)
- 1 db nagy Paradicsom (16 dkg)
- 2 db nagy, érett Avokádó (70 dkg)
- 1 db nagyobb Karfiol (170 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 238
- CH: 12.1 g
- fehérje: 7.8 g
- zsír: 16.1 g