Mit ehetek | Avokádó dióöntettel

Avokádó dióöntettel

Avokádó dióöntettel
Avokádó dióöntettel

Elkészítés

A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Öntet: A joghurtot elkeverjük a dióval, az apróra vágott mogyoróhagymával és retekkel, sózzuk, megszórjuk borsikafűvel, bio vegetával, és még egyszer átkeverjük az egészet. 


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 db nagy, érett Avokádó (70 dkg)
  • 250 ml Joghurt (25 dkg)
  • 3 evőkanál Dióbél (33 g)
  • 5 dkg Mogyoróhagyma 
  • 2 szem Hónapos retek (6 dkg)
  • 1 evőkanál Friss petrezselyem (4 g)
  • 1 teáskanál Szárított borsikafű (1 g)
  • ízlés szerint Tengeri só
  • 1 teáskanál Bio vegeta - gluténmentes (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 382
  • CH: 10.0 g
  • fehérje: 7.5 g
  • zsír: 32.4 g