Mit ehetek | Aszalt szilvás rétes

Aszalt szilvás rétes

Aszalt szilvás rétes
Aszalt szilvás rétes

Elkészítés

A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott zabpehelyhez. Jól összekeverem, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval édesítem. A réteslapokat szétszedem. Kettőt nedves konyharuhára teszek, egy evőkanál olajjal megkenem, majd a töltelék felét a szélére, egy csíkban felkenem. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és kikent sütőlapra teszem. A tetejét is megolajozom. Másik rétesrudat ugyanígy készítem el. 180 fokra előmelegített, forró sütőben 13-15 perc alatt megsütöm.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 dl Szilvalé - rostos (33 dkg)
  • 25 dkg Túró - félzsíros 
  • 15 dkg Zabpehely  
  • 20 dkg Aszalt szilva  
  • 1 csomag Réteslap (150 g)
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 csipetnyi Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 460
  • CH: 66.1 g
  • fehérje: 13.4 g
  • zsír: 14.2 g