Mit ehetek | Árpakása gyümölccsel

Árpakása gyümölccsel

Árpakása gyümölccsel
Árpakása gyümölccsel

Elkészítés

Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduzzadtak, és ha megkóstoljuk, akkor nem kemény, de nem is túl puha. Közben az almát meghámozzuk, a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A mézzel együtt a kész árpagyöngyhöz keverjük, még egyszer felforraljuk és készen van.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 db közepes Alma (60 dkg)
  • 2 evőkanál Méz (42 g)
  • 2 db Szegfűszeg - egész
  • 1 késhegynyi Őrölt fahéj
  • 10 dkg Árpagyöngy-gersli 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 412
  • CH: 94.9 g
  • fehérje: 5.6 g
  • zsír: 1.3 g