Mit ehetek | Aranyló sajtgolyók

Aranyló sajtgolyók

Aranyló sajtgolyók
Aranyló sajtgolyók

Elkészítés

A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy  csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük. 
A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sajtgolyók mellé tálaljuk. 

Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2015/01/10/aranylo-sajtgolyok/


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Sütéshez:
  • 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 dkg)
Hozzávalók:
  • 1 dl Zsemlemorzsa (10 dkg)
  • 1 evőkanál Finomliszt BL55 (12 g)
  • 1 db Tojás (55 g)
  • 35 dkg Gouda sajt  
Mártáshoz:
  • 1 teáskanál Citromlé frissen facsarva (4 g)
  • 1 késhegynyi Őrölt feketebors
  • 3 evőkanál Tejföl, 12%-os (75 g)
  • 2 evőkanál Majonéz - light (5 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1705
  • CH: 23.8 g
  • fehérje: 27.2 g
  • zsír: 165.3 g