Aranyló sajtgolyók
Elkészítés
A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sajtgolyók mellé tálaljuk.
Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2015/01/10/aranylo-sajtgolyok/
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Mártáshoz:
- 2 evőkanál Majonéz - light (5 dkg)
- 3 evőkanál Tejföl, 12%-os (75 g)
- 1 késhegynyi Őrölt feketebors
- 1 teáskanál Citromlé frissen facsarva (4 g)
Hozzávalók:
- 35 dkg Gouda sajt  
- 1 db Tojás (55 g)
- 1 evőkanál Finomliszt BL55 (12 g)
- 1 dl Zsemlemorzsa (10 dkg)
Sütéshez:
- 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 1705
- CH: 23.8 g
- fehérje: 27.2 g
- zsír: 165.3 g