Az árkategória mindig egy adagra vonatkozik és idény jellegű alapanyagoknál az idény ideje alatti átlagos beszerzési árat vettük figyelembe.
Olcsó – kb. 400 forintnál kevesebb egy adag
Átlagos – kb. 400 – 700 forint közé esik egy adag
Drága – 700 forintnál drágább egy adag
Készítési idő: Az elkészítésnél az előkészítés, a főzés/sütési időt vesszük figyelembe, tehát mennyi időn belül készül el tálalásig egy étel. Egyedül az előző napi beáztatás több órás idejét nem számítjuk bele, de a hűtési időt már beleszámítjuk.
Gyors – kb. 30 percen belül elkészíthető
Közepes – kb. 30-90 percen belül elkészíthető
Lassú – több mint 90 perc a készítési idő
Készítés nehézsége: Figyelembe vettük az étel készítés módját, és a készítéshez szükséges eszközök használatának egyszerűségét.
Könnyű – akár főzni nem tudód is a szokásos konyhai eszközökkel elkészítheti
Átlagos – Ehhez néhány főzési technika ismerete már szükséges.
Nehéz – Gyakorlott főzni tudok számára is odafigyelést igényel az étel elkészítése.