Mit ehetek | Aprópecsenye laskagombával

Aprópecsenye laskagombával

Aprópecsenye laskagombával
Aprópecsenye laskagombával

Elkészítés

A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre vágjuk. A borjúszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát lehámozzuk és aprítjuk. Az olajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk benne. A húst hozzáadjuk, és kevergetve kissé megpirítjuk, majd a gombát is hozzáadjuk, és együtt sütjük. Borssal fűszerezzük. A lisztet rászórjuk, keverés közben a húslevest hozzáöntjük, és 15 percig pároljuk. A tejszínt hozzáöntjük, és megsózzuk. A petrezselymet és a turbolyát megmossuk, megszárítjuk és rászórjuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 evőkanál Rozsliszt-világos (12 g)
  • 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
  • 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 125 g Főzőtejszín, 20 %-os 
  • 150 ml Húsleveslé (15 dkg)
  • 1 csokor Friss turbolya (4 g)
  • 25 dkg Laskagomba  
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 25 dkg Borjúfilé 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 355
  • CH: 13.6 g
  • fehérje: 16.1 g
  • zsír: 25.7 g