Aprópecsenye laskagombával
Elkészítés
A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre vágjuk. A borjúszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát lehámozzuk és aprítjuk. Az olajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk benne. A húst hozzáadjuk, és kevergetve kissé megpirítjuk, majd a gombát is hozzáadjuk, és együtt sütjük. Borssal fűszerezzük. A lisztet rászórjuk, keverés közben a húslevest hozzáöntjük, és 15 percig pároljuk. A tejszínt hozzáöntjük, és megsózzuk. A petrezselymet és a turbolyát megmossuk, megszárítjuk és rászórjuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 1 evőkanál Rozsliszt-világos (12 g)
- 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
- 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 125 g Főzőtejszín, 20 %-os 
- 150 ml Húsleveslé (15 dkg)
- 1 csokor Friss turbolya (4 g)
- 25 dkg Laskagomba  
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
- 25 dkg Borjúfilé 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 355
- CH: 13.6 g
- fehérje: 16.1 g
- zsír: 25.7 g