Mit ehetek | Ananászos-mézes répasaláta

Ananászos-mézes répasaláta

Ananászos-mézes répasaláta
Ananászos-mézes répasaláta

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ananászdarabokkal. Jól behűtve, önálló ételként is fogyaszthatjuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csipetnyi Só
  • 1 db kisebb Ananász (1 kg)
  • 4 db Sárgarépa (480 g)
  • 2 dl Narancslé 100%-os (22 dkg)
  • 5 evőkanál Méz - Akácméz (10 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 280
  • CH: 66.0 g
  • fehérje: 2.8 g
  • zsír: 2.1 g