Mit ehetek | Ananászleves

Ananászleves

Ananászleves
Ananászleves

Elkészítés

Az ananászkonzerv levét leszűrjük, félre tesszük. Hagyjuk lecsöpögni! Egy nagy fazékba beleteszünk 1 ek cukrot, elkezdjük karamellizálni majd hozzáadjuk az ananász kockákat és együtt karamellizáljuk. Felöntjük 1 l vízzel és az ananász levével, citromhéjat teszünk bele és felforraljuk, majd elzárjuk. 2 tojássárgáját felverünk 1 ek cukorral és 1 ek liszttel, egy kevés leveslét merünk bele és ezzel behabarjuk a levest. Botmixerrel krémesre turmixoljuk és ekkor tesszük bele a citrom levét.

A tejszínt elkeverjük a fél csomag pudingporral, hozzámerünk egy kevés forró levet és behabarjuk a levest. Összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük tálalásig, Felvert tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 db Tojássárgája (32 g)
  • 150 ml Tejszín, 30%-os (150 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt fahéj (1 g)
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 2 evőkanál Kristálycukor (4 dkg)
  • fél citrom Citromlé frissen facsarva (3 dkg)
  • 1 evőkanál Reszelt citromhéj (5 g)
  • 1 nagy Ananász konzerv - darabolt (565 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 317
  • CH: 42.2 g
  • fehérje: 3.2 g
  • zsír: 14.1 g