Almasaláta céklával
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot.
Elkészítjük az öntetet: A főtt tojások sárgáját, édesítőszert, borsot, mustárt teszünk a tejfölbe ízlés szerint, és csomómentesre keverjük. Az öntetet a céklára öntjük és összekeverjük. Tálaláskor főtt, apróra vágott tojásfehérjét teszünk rá.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Mustár
- ízlés szerint Só
- 2 db Tojás (11 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 dl Tejföl, 12%-os (20 g)
- fél citrom Citromlé (3 dkg)
- ízlés szerint Folyékony édestőszer
- 60 dkg Alma  
- 40 dkg Cékla  
- 10 dkg Lilahagyma  
- 6 dkg Reszelt sajtkeverék 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 190
- CH: 30.0 g
- fehérje: 6.6 g
- zsír: 5.4 g