Mit ehetek | Almás-sajtos csirke

Almás-sajtos csirke

Almás-sajtos csirke
Almás-sajtos csirke

Elkészítés

A csirkemelleket kb. 16 kis szeletre vágjuk. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borsikával megszórt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük. Ugyancsak megreszeljük a sajtot, és az alma tetejére szórjuk; végül az egészet tejföllel meglocsoljuk. Sütőben, 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük, és azonnal tálaljuk.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 db kisebb Csirkemell filé (60 dkg)
  • 3 db közepes Alma (60 dkg)
  • 20 dkg Füstölt sajt 
  • 10 dkg Angolszalonna 
  • 2 dl Tejföl, 12%-os (20 g)
  • 1 csapott evőkanál Só (14 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított borsikafű
  • 4 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (40 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 386
  • CH: 19.3 g
  • fehérje: 34.2 g
  • zsír: 18.6 g