Almás piskóta
Elkészítés
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt fahéjjal szórjuk meg tálaláskor.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 5 db Tojás (275 g)
- 10 dkg Finomliszt BL55 
- 20 dkg Alma  
- 1 teáskanál Reszelt citromhéj (3 g)
- 5 dkg Kristálycukor  
- 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 278
- CH: 37.8 g
- fehérje: 11.9 g
- zsír: 8.6 g