Mit ehetek | Almás piskóta

Almás piskóta

Almás piskóta
Almás piskóta

Elkészítés

A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt fahéjjal szórjuk meg tálaláskor.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
  • 5 dkg Kristálycukor  
  • 1 teáskanál Reszelt citromhéj (3 g)
  • 20 dkg Alma  
  • 10 dkg Finomliszt BL55 
  • 5 db Tojás (275 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 278
  • CH: 37.8 g
  • fehérje: 11.9 g
  • zsír: 8.6 g