Mit ehetek | Almás palacsinta - diétás

Almás palacsinta - diétás

Almás palacsinta - diétás
Almás palacsinta - diétás

Elkészítés

A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével és héjával ízesítjük, végül belekeverjük a búzacsírát. A palacsintákat megkenjük ezzel a töltelékkel, feltekerjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 50 g Finomliszt BL55 
  • 10 g Búzacsíra 
  • 100 g Alma  
  • 1 db Tojás (55 g)
  • 12 g Szója liszt, teljes zsírtartalmú 
  • 10 g Kókuszzsír 
  • ízlés szerint Őrölt fahéj
  • ízlés szerint Folyékony édestőszer
  • 1 teáskanál Reszelt citromhéj (3 g)
  • 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 124
  • CH: 14.3 g
  • fehérje: 5.0 g
  • zsír: 5.1 g