Almás palacsinta - diétás
Elkészítés
A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével és héjával ízesítjük, végül belekeverjük a búzacsírát. A palacsintákat megkenjük ezzel a töltelékkel, feltekerjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 50 g Finomliszt BL55 
- 10 g Búzacsíra 
- 100 g Alma  
- 1 db Tojás (55 g)
- 12 g Szója liszt, teljes zsírtartalmú 
- 10 g Kókuszzsír 
- ízlés szerint Őrölt fahéj
- ízlés szerint Folyékony édestőszer
- 1 teáskanál Reszelt citromhéj (3 g)
- 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 124
- CH: 14.3 g
- fehérje: 5.0 g
- zsír: 5.1 g