Mit ehetek | Almás palacsinta 2.

Almás palacsinta 2.

Almás palacsinta 2.
Almás palacsinta 2.

Elkészítés

A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szeletekre vágjuk és a tésztához keverjük, vagy a serpenyőbe öntött tésztába helyezzük és együtt sütjük hagyományos módon.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 db közepes Alma (20 dkg)
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
  • 2 evőkanál Olajos magvak keveréke (4 g)
  • 15 dkg Zabliszt - gluténmentes 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 240
  • CH: 31.4 g
  • fehérje: 5.8 g
  • zsír: 9.9 g