Almás karalábésaláta
Elkészítés
A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 3 db zsenge Karalábé (75 dkg)
- 2 db nagy Alma (60 dkg)
- 6 evőkanál Narancslé 100%-os (10 dkg)
- 1 csokor Metélőhagyma - snidling (8 dkg)
- 2 evőkanál Citromlé (20 g)
- 1 késhegynyi Őrölt feketebors
- fél mokkáskanál Só (1 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 178
- CH: 40.3 g
- fehérje: 4.7 g
- zsír: 0.6 g