Almás-hagymás kéregben sült nyúlgerinc
Elkészítés
A nyúlgerincet sóval és borssal bedörzsöljük és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Tűzálló tálba helyezzük, húslevessel meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, miközben jó néhányszor meglocsoljuk. Eközben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük, és a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, a fahéjjal, csipetnyi sóval összekeverjük. Végül annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszát kapjunk. Ezzel az almás-hagymás masszával a húst ujjnyi vastagon beborítjuk, és a sütőben további 20-25 percig sütjük, amíg a fűszeres kéreg rápirul. (A zsemlemorzsát helyettesíthetjük búzadarával, ami a nedvességet jobban felszívja.)
-
6
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 1 db közepes Alma (20 dkg)
- 3 db közepes Vöröshagyma (45 dkg)
- 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
- 1 db Tojássárgája (16 g)
- 5 dl Húsleveslé (50 dkg)
- 10 dkg Zsemlemorzsa  
- 80 dkg Nyúlgerinc 
- 3 evőkanál Birsalmalekvár (12 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 507
- CH: 35.5 g
- fehérje: 31.9 g
- zsír: 25.3 g