Mit ehetek | Almás-hagymás kéregben sült nyúlgerinc

Almás-hagymás kéregben sült nyúlgerinc

Almás-hagymás kéregben sült nyúlgerinc
Almás-hagymás kéregben sült nyúlgerinc

Elkészítés

A nyúlgerincet sóval és borssal bedörzsöljük és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Tűzálló tálba helyezzük, húslevessel meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, miközben jó néhányszor meglocsoljuk. Eközben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük, és a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, a fahéjjal, csipetnyi sóval összekeverjük. Végül annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszát kapjunk. Ezzel az almás-hagymás masszával a húst ujjnyi vastagon beborítjuk, és a sütőben további 20-25 percig sütjük, amíg a fűszeres kéreg rápirul. (A zsemlemorzsát helyettesíthetjük búzadarával, ami a nedvességet jobban felszívja.)


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 db közepes Alma (20 dkg)
  • 3 db közepes Vöröshagyma (45 dkg)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
  • 1 db Tojássárgája (16 g)
  • 5 dl Húsleveslé (50 dkg)
  • 10 dkg Zsemlemorzsa  
  • 80 dkg Nyúlgerinc 
  • 3 evőkanál Birsalmalekvár (12 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 507
  • CH: 35.5 g
  • fehérje: 31.9 g
  • zsír: 25.3 g