Almás-diós rétes
Elkészítés
A töltelékhez az almát egészen vékony szeletekre vágom. Citromot rácsöpögtetek, majd hozzáadom a mézet, kevés porcukrot, a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Jól összekeverem és 10 percig állni hagyom. Két rétesrudat készítek a töltelékkel, mindkettő tetejét megkenem a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.
-
8
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 db Tojás (55 g)
- 2 teáskanál Porcukor (8 g)
- 2 evőkanál Méz (42 g)
- 6 dkg Citromlé 
- 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
- 1 csomag Réteslap (150 g)
- 10 dkg Mazsola 
- 50 dkg Alma  
- 10 dkg Darált dió 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 250
- CH: 35.4 g
- fehérje: 5.6 g
- zsír: 8.5 g