Almagombóc
Elkészítés
A meghámozott almát apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. A tojást, a tejet, a cukrot, az olvasztott vajat, a zsemlemorzsát hozzáadjuk, jól összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tészta jó kemény legyen. Gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kb. 15 percig főzzük. Baracklekvárral tálaljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 4 db Tojás (220 g)
- fél citromé Reszelt citromhéj (5 g)
- 20 dkg Zsemlemorzsa  
- 50 dkg Alma  
- 2 dl Tej-2,8% (18 dkg)
- 5 dkg Vaj 
- 10 dkg Porcukor  
- 12 dkg Sárgabarack lekvár 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 635
- CH: 100.7 g
- fehérje: 15.6 g
- zsír: 19.0 g