Mit ehetek | Almagombóc

Almagombóc

Almagombóc
Almagombóc

Elkészítés

A meghámozott almát apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. A tojást, a tejet, a cukrot, az olvasztott vajat, a zsemlemorzsát hozzáadjuk, jól összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tészta jó kemény legyen. Gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kb. 15 percig főzzük. Baracklekvárral tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 12 dkg Sárgabarack lekvár 
  • 10 dkg Porcukor  
  • 5 dkg Vaj 
  • 2 dl Tej-2,8% (18 dkg)
  • 50 dkg Alma  
  • 20 dkg Zsemlemorzsa  
  • fél citromé Reszelt citromhéj (5 g)
  • 4 db Tojás (220 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 635
  • CH: 100.7 g
  • fehérje: 15.6 g
  • zsír: 19.0 g