Alma pongyolában
Elkészítés
A lisztet kikeverjük a borral, a tojások sárgájával és a sóval. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát almafúróval kivájjuk. Húsát 1 centi vastagon fölszeleteljük, vagy cikkekre vágjuk.
A gyümölcsöt a boros masszába mártjuk, és bő, forró olajban 3-4 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 csipetnyi Só
- 3 db Tojás (165 g)
- 20 dkg Finomliszt BL55 
- 70 dkg Alma  
- 3 dl Fehérbor - száraz (30 dkg)
Sütéshez:
- 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 g)
Tálaláshoz:
- 2 evőkanál Porcukor (22 g)
- 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 894
- CH: 67.4 g
- fehérje: 10.8 g
- zsír: 58.6 g