Mit ehetek | Alma pongyolában

Alma pongyolában

Alma pongyolában
Alma pongyolában

Elkészítés

A lisztet kikeverjük a borral, a tojások sárgájával és a sóval. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát almafúróval kivájjuk. Húsát 1 centi vastagon fölszeleteljük, vagy cikkekre vágjuk.
A gyümölcsöt a boros masszába mártjuk, és bő, forró olajban 3-4 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 dl Fehérbor - száraz (30 dkg)
  • 70 dkg Alma  
  • 20 dkg Finomliszt BL55 
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 csipetnyi Só
Tálaláshoz:
  • 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
  • 2 evőkanál Porcukor (22 g)
Sütéshez:
  • 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 894
  • CH: 67.4 g
  • fehérje: 10.8 g
  • zsír: 58.6 g