Mit ehetek | Alfredo féle tonhal rizzsel

Alfredo féle tonhal rizzsel

Alfredo féle tonhal rizzsel
Alfredo féle tonhal rizzsel

Elkészítés

A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 3 csipet sóval, fedő alatt megfőzzük (kb. 25-30 perc). A halfilét kiolvasztjuk, és 4 db egyforma szeletre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és közepesen erős lángon a halfilék mindkét oldalát két 2 perc alatt megpirítjuk. A halakat kivesszük a serpenyőből és állni hagyjuk. Újból olajat öntünk a serpenyőbe, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fél percig sütjük, de nem hagyjuk megbarnulni. Hozzáöntjük a bort. A folyadék felét elfőzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt parmezán sajtot, majd lassú tűzön további 4 percig főzzük. Visszatesszük a halakat a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, és még 2 percig főzzük. Barna rizzsel tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 60 dkg Fagyasztott tonhalfilé 
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • 50 ml Fehérbor - száraz (5 dkg)
  • 8 dkg Parmezán sajt 
  • 5 dl Főzőtejszín, 20 %-os (50 dkg)
  • 1 mokkáskanál Diétás só (3 g)
  • 5 csipet Őrölt feketebors (1 g)
  • 10 dkg Barna rizs  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 656
  • CH: 26.6 g
  • fehérje: 45.6 g
  • zsír: 38.6 g