Alföldi szivárványmetélt
Elkészítés
A metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, cukros masszával. Kivajazott, morzsával behintett edényben először vaníliás, majd a csokoládés és végül a túrós tésztamassza kerül rétegezve. A tetejét porcukorral meghintjük, baracklekvárral, felvert tojáshabbal díszítjük. Forró sütőben (200 fokon) kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss magozott meggyel díszítjük.
-
8
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 6 db Tojás (330 g)
- 1 csapott evőkanál Só (14 g)
- 10 dkg Vaj 
- 40 dkg Metélt tészta - vékony 
- 20 dkg Kristálycukor  
- 4 dkg Vaníliás cukor  
- 400 ml Tejföl, 20%-os (40 dkg)
- 4 dkg Kakaópor  
- 20 dkg Túró - félzsíros 
- 10 dkg Mazsola 
- 2 evőkanál Sárgabarack lekvár (8 dkg)
- 10 dkg Porcukor  
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
- 30 dkg Meggy  
- 2 db Tojásfehérje (48 g)
Forma kikenéshez:
- 3 evőkanál Zsemlemorzsa (36 g)
- 1 teáskanál Vaj (8 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 780
- CH: 103.6 g
- fehérje: 22.8 g
- zsír: 29.6 g