Mit ehetek | Alföldi gombócleves

Alföldi gombócleves

Alföldi gombócleves
Alföldi gombócleves

Elkészítés

A sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáadva, 1,2 l víz ételízesítős, sós alaplével felengedjük, és 10 percig forraljuk a beleszaggatott húsos gombócokkal együtt.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 20 dkg Darált sertéshús 
  • 5 dkg Margarin 
  • 5 dkg Kukoricadara  
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 1 db közepes Fehérrépa (10 dkg)
  • fél fej kisebb Vöröshagyma (4 dkg)
  • 5 dkg Zöldborsó 
  • 1 kis doboz Sűrített paradicsom (70 g)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 1 evőkanál Ételízesítő - só mentes (5 g)
  • 1 csapott evőkanál Só (14 g)
  • 4 csipet Őrölt feketebors (1 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 316
  • CH: 17.6 g
  • fehérje: 20.2 g
  • zsír: 17.2 g