Mit ehetek | Áldozatok a karácsonyi rossz szokásaink oltárán
Áldozatok a karácsonyi rossz szokásaink oltárán

Közeledik a karácsony. Na ezzel nem mondtam újat. De egyre többet jártatom az eszem az ajándékokon. Pedig már minden elkészült, már mindent megrendeltem, megvettem. Igen, a barátaim szerint nem teljese szokványos, amit csinálok, de én így szeretem. 

Ám ismét azon kapom magam, hogy újabb és újabb oldalakat bújok – már évek óta interneten rendelek, nem szeretem a tolongást, és olcsóbb is így ,– ugyan mivel lepjem meg még a családtagjaim, barátaim? Még egy könyv? Esetleg rendeljek még egyet abból a fantasztikus nőcis kézkrémből, amiért az egyik vevőm annyira odavolt? Mi legyen a gyerekkel? Esetleg egy vízforraló? Annyira kéne nekik a kicsik mellé egy mikroműanyagmentes vízforraló. De persze ezt mind elvitték, pedig már egy hónapja készülök megrendelni. Na mindegy, legyen megint egy jó könyv és egy szuper krém. Akkor lássuk a sportcuccokat. Még egyet abból, esetleg még egyet…. Szóval alig bírom visszafogni, még így a netese szinten is a vásárlási kényszerem. 

A reklámok, akciók csak úgy záporoznak felém és egyre újabb beszerzés felé lökdösnek.
Elég volt! Hagyd abba! - kiálltom magamnak is. Tényleg felesleges ez már. Na jó még egy könyv, de aztán annyi!

Még szerencse, hogy van saját webáruházam is, így legalább egy kicsit a költésemből visszaforgatok a saját zsebembe. Hogy tudják túlélni ezt az időszakot a többiek, akiknek nincs saját áruháza? Csak a reklámhadjárat zúdul rájuk és újabb és újabb teljesen felesleges kiadásra ösztönöz, bevétel nélkül.

Minden évben megfogadom, hogy jövőre jobban odafigyelek arra, hogy a reklámok ne csábítsanak el. Végül is én vagyok az úr a házamnál, vagy mégsem? Hisz tavaly is megfogadtam. Hogy lehet, hogy minden erőm ellenére letepernek, legyőznek az állandóan felugró reklámüzenetek? Na meg ez a karácsonyi mizéria, amit már szinte hagyományként csinálunk mindannyian?! Elzarándokolunk a boltokba (legyen az fizikai vagy virtuális) és áldozunk a rossz szokásaink oltárán egy újabb felesleges cucc megvételével.

Jövőre másként lesz! Csak a saját áruházamból rendelek!
Na jó, azért egy színházjegy vagy az a gyertyatartó csak belefér, vagy mégsem?

(A cikket írta: Böcker Bea)

Képforrás: www.canva.com

Köszönjük, hogy itt jártál!
Egészséges étkezést kívánunk: Bea, Csilla és Anita
Mit-ehetek? - Étrendek az egészségért csapata


Kapcsolódó blogbejegyzések

További bejegyzések