Mit ehetek | Áfonyás túrópuding

Áfonyás túrópuding

Áfonyás túrópuding
Áfonyás túrópuding

Elkészítés

A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenhol bevonja. A durvára vágott mogyorót száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk és ezzel hintjük meg a mézzel kent formákat, majd belesimítjuk az áfonyás túrót. Mélyhűtőben lefagyasztjuk. Tálalás előtt a formákat forró vízbe állítjuk 1 percre, és tányérra borítjuk. A pudingokról a megolvadt méz kissé lecsurog, és ez szolgál öntetnek. Tejszínhabbal díszítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 20 dkg Áfonya  
  • 40 dkg Túró - félzsíros 
  • 5 evőkanál Méz (10 dkg)
  • 3 dl Tejszín, 30%-os (30 dkg)
  • 6 dkg Mogyoró-török 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 596
  • CH: 34.5 g
  • fehérje: 20.5 g
  • zsír: 39.0 g