Mit ehetek | Áfonyás lepény

Áfonyás lepény

Áfonyás lepény
Áfonyás lepény

Elkészítés

Simára keverjük a sütőporos lisztet a tejjel, a tojásokkal, sóval, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítve. Teflonserpenyőben egy evőkanál vajat felolvasztunk, beleöntjük a tésztamassza 1/4 részét, megszórjuk a megtisztított áfonya 1/4 részével. Így sütjük, majd lapátkanállal óvatosan megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy megsütjük a többi lepényt is. Ízlés szerint adhatunk hozzá áfonya lekvárt.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 40 dkg Áfonya  
  • 15 dkg Graham liszt  
  • késhegynyi Sütőpor
  • 400 ml Tej-2,8% (36 dkg)
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 késhegynyi Só
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • 4 evőkanál Vaj (8 dkg)
  • fél citromé Reszelt citromhéj (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 478
  • CH: 45.9 g
  • fehérje: 15.1 g
  • zsír: 24.5 g