- Immunrendszerünk támogatása
Koronavírussal szemben az egyetlen ami segíthet, az erős immunrendszer, a csapból is ez folyik. A C és D vitamin készletek szinte teljesen kiapadtak. Megfeszített ütemben dolgoznak a gyárak, hogy a C és D vitamin utánpótlásról gondoskodjanak. Mindeközben a Cinkről alig esik szó. Pedig a 3 immunerősítőnek tartott vitamin és ásványianyag - a C, a D és a Cink - közül a Cink áll a dobogó legfelső fokán.
Az immunrendszerünket több oldalról kell megtámogatnunk. Alvás, mozgás, stresszmentes (illetve stresszt jól kezelő) életmód, rostdús táplálkozás (állapotnak megfelelően megválasztva) vízfogyasztás, minőségi és megfelelő mennyiségű táplálék, organikus növényi koncentrátumokból készülő étrend-kiegészítők azok, amelyek együttesen erősítik.
A héten cinkben gazdag ételeket osztunk meg facebook oldalunkon.
A cink szerepe a szervezetben:
"Legfontosabb szerepe talán a sejtek határoló hártyájának, vagyis a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé, és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után. Mindezek függetlenek a sejttípustól, vagyis valamennyi sejtre jellemzőek." (webbeteg.hu)
A cink támogatja az immunrendszer működését, segíti a szervezetet a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben.
Védelmet nyújt a nátha- és influenzavírusok, továbbá más fertőzések, például a kötőhártya-gyulladás ellen is.
Segít a nátha megelőzésében, ha a beteg az első tünetek megjelenését követő 24 órán belül kezdi el szedni, le is rövidítheti a betegséget.
Lassítja a vírusok szaporodását, illetve akadályozza, hogy azok bekerüljenek a légutakat belepő nyálkahártya sejtjeibe.
Elősegíti továbbá a sebek gyógyulását, de olyan bőrproblémák esetén is hatásos lehet, mint az ekcéma, az akné vagy a rosacea.
Természetes cinkforrások:
Jelentős mennyiségű cinket tartalmaz az osztriga és a hering, ezek után következik a marhamáj, a marhahús, bárányhús, tehéntej és a tojás. A növények közül pedig a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a hüvelyesekben (babok, csicseriborsó) és a magokban, főleg a kesudióban, mandulában, található sok cink.
Kövess minket a facebook oldalunkon is.
Köszönjük, hogy itt jártál!
Egészséges étkezést kívánunk: Bea és Csilla
Mit-ehetek? - Étrendek az egészségért csapata