Mit ehetek | Tünde zserbógolyója

Tünde zserbógolyója

Tünde zserbógolyója
Tünde zserbógolyója

Elkészítés

Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk, hogy szaftos legyen, dió nagyságú golyókat formálunk, picit állni hagyjuk. Ha túl puha, kevés keksszel, ha szárazabb, lekvárral javítunk az állagán.
Máz: 2,5 tábla csokoládét megolvasztunk 2 ek olajjal.
A golyókat egyesével megforgatjuk benne, villával kiemeljük, lecsöpögtetjük, sütőpapírral tesszük.Tetejét azonnal megszórjuk az ehető aranycsillámmal - ekkor tapad bele.

Forrás: https://sherpakonyhaja.blogspot.com


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 5 g Ehető aranycsillám 
  • 1 késhegynyi Só
  • 1 evőkanál Rum aroma (8 g)
  • 25 dkg Sárgabarack lekvár 
  • 20 dkg Darált dió 
  • 15 dkg Darált háztartási keksz  
Mázhoz:
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
  • 2,5 tábla Étcsokoládé, 70 %-os (23 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1075
  • CH: 110.7 g
  • fehérje: 17.9 g
  • zsír: 61.4 g