Tünde zserbógolyója
Elkészítés
Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk, hogy szaftos legyen, dió nagyságú golyókat formálunk, picit állni hagyjuk. Ha túl puha, kevés keksszel, ha szárazabb, lekvárral javítunk az állagán.
Máz: 2,5 tábla csokoládét megolvasztunk 2 ek olajjal.
A golyókat egyesével megforgatjuk benne, villával kiemeljük, lecsöpögtetjük, sütőpapírral tesszük.Tetejét azonnal megszórjuk az ehető aranycsillámmal - ekkor tapad bele.
Forrás: https://sherpakonyhaja.blogspot.com
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 5 g Ehető aranycsillám 
- 1 késhegynyi Só
- 1 evőkanál Rum aroma (8 g)
- 25 dkg Sárgabarack lekvár 
- 20 dkg Darált dió 
- 15 dkg Darált háztartási keksz  
Mázhoz:
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
- 2,5 tábla Étcsokoládé, 70 %-os (23 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 1075
- CH: 110.7 g
- fehérje: 17.9 g
- zsír: 61.4 g