Mit ehetek | Sóágyon párolt lazac

Sóágyon párolt lazac

Sóágyon párolt lazac
Sóágyon párolt lazac

Elkészítés

A pikkelyeitől megtisztított bőrös lazacfilét egy serpenyőben felmelegített sóra helyezzük, bőrével lefelé. 2-3 percig közepesnél erősebb lángon sütjük, majd fedő alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a lazac teljes magasságában át nem világosodik (kb. 6-8 perc). Azonnal tálaljuk.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Lazac filé 
  • 5 dkg Tengeri só 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 533
  • CH: 0.5 g
  • fehérje: 50.0 g
  • zsír: 35.0 g