Mit ehetek | „Ratatouille” kölessel

„Ratatouille” kölessel

„Ratatouille” kölessel
„Ratatouille” kölessel

Elkészítés

Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az összezúzott fokhagymát. Lassan szórjuk bele a kölest. Fedjük le és pároljuk körülbelül 20 percig.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 6 közepes gerezd Fokhagyma (24 g)
  • 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
  • 1 db Paprika (90 g)
  • 3 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (40 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 db Babérlevél
  • 1 evőkanál Friss borsika (4 g)
  • 12 dkg Köles  
  • 1 db közepes Cukkini (20 dkg)
  • 1 db közepes Padlizsán (30 dkg)
  • 50 dkg Paradicsom  
  • 1 evőkanál Friss kakukkfű (4 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 313
  • CH: 41.2 g
  • fehérje: 7.9 g
  • zsír: 11.9 g