-
kcal: 42 / CH: 0.5 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 3.1 g3Gyorsan elkészíthetőA tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra va...
-
kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g4Átlagos elkészítési időTegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...
-
kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g4Átlagos elkészítési időPirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...
-
kcal: 374 / CH: 27.1 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 19.9 g4Gyorsan elkészíthetőA kenyeret érdemes napokkal korábban megvenni, hogy kellően megszikkadjon. Kb. 3 cm-es kockára vágjuk a kenyeret, és félretesszük. 1,5 l vízbe beletesszük a kakukkfüvet és felforraljuk. A petrezselymet, fokhagymát, sót mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és még ezzel is...
-
kcal: 478 / CH: 45.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 24.5 g4Gyorsan elkészíthetőSimára keverjük a sütőporos lisztet a tejjel, a tojásokkal, sóval, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítve. Teflonserpenyőben egy evőkanál vajat felolvasztunk, beleöntjük a tésztamassza 1/4 részét, megszórjuk a megtisztított áfonya 1/4 részével. Így sütjük, majd lapátkanállal óvatosan megf...
-
kcal: 321 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.8 g8Átlagos elkészítési időA cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonya szemeket kevés lisztben meghempergetjük és óvatosan a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a m...
-
kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g4Hosszú elkészítési időA megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...
-
kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g4Gyorsan elkészíthetőA kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...
-
kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g6Gyorsan elkészíthetőA hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...
-
kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g4Gyorsan elkészíthetőA fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...
-
kcal: 736 / CH: 10.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 72.6 g4Gyorsan elkészíthetőA burgonyát meghámozom, feldarabolom és annyi sós vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi. Jó puhára megfőzöm, leszűröm, majd áttöröm. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a tojássárgákat és jól kikeverem. Az olajat úgy keverem hozzá, mintha majonézt készítenek, tehát kezdetben csak cseppenként, később m...
-
kcal: 209 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 18.2 g20Átlagos elkészítési időA padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik. Ha kihűlt meghámozzuk. A zöld paprikát annyira sütjük meg, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt összetörjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Paprikás-padlizsá...
-
kcal: 173 / CH: 2.4 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.9 g12Átlagos elkészítési időValamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük, nagy méretű kapszlikba beletöltjük és megsütjük mint a piskótát 20 perc alatt, először 5 perc 180 fokon, majd 15 perc 160 fokon.
-
kcal: 316 / CH: 17.6 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 17.2 g4Átlagos elkészítési időA sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáa...
-
kcal: 780 / CH: 103.6 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 29.6 g8Hosszú elkészítési időA metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, ...
-
kcal: 656 / CH: 26.6 g / Fehérje: 45.6 g / Zsír: 38.6 g4Átlagos elkészítési időA barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 3 csipet sóval, fedő alatt megfőzzük (kb. 25-30 perc). A halfilét kiolvasztjuk, és 4 db egyforma szeletre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és közepesen erős lángon a halfilék mindkét oldalát két 2 perc alatt megpirítjuk. A halakat kivess...
-
kcal: 238 / CH: 25.7 g / Fehérje: 23.3 g / Zsír: 4.4 g8Hosszú elkészítési időA lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát a keverőtál aljára tesszük és összekeverjük majd ezután a túróval is összenyomkodjuk (kézi krumplinyomóval). Belekeverjük a gyümölcsöt. A tepsi alját ki kell bélelni sütőpapírral, amit erősen meg kell kenni vajjal, erre tenni a kész masszát. Előmelegített 220 ...
-
kcal: 58 / CH: 9.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.0 g5Gyorsan elkészíthetőAz alapanyagokat egy csőrős edénybe öntjük és azonnal beletöltjük a jégkrémtartóba. Mélyhűtőben tesszük és 1 nap múlva fogyaszthatjuk.
-
kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g2Hosszú elkészítési időAz almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.
-
kcal: 894 / CH: 67.4 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 58.6 g4Gyorsan elkészíthetőA lisztet kikeverjük a borral, a tojások sárgájával és a sóval. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát almafúróval kivájjuk. Húsát 1 centi vastagon fölszeleteljük, vagy cikkekre vágjuk. A gyümölcsöt a boros masszába mártjuk, és bő, forró olajban 3...
-
kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g4Gyorsan elkészíthetőA sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.
-
kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g4Átlagos elkészítési időAz almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.
-
kcal: 635 / CH: 100.7 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 19.0 g4Átlagos elkészítési időA meghámozott almát apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. A tojást, a tejet, a cukrot, az olvasztott vajat, a zsemlemorzsát hozzáadjuk, jól összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tészta jó kemény legyen. Gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kb. 15 percig főzzük....
-
kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g1Gyorsan elkészíthetőA lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...
-
kcal: 1476 / CH: 62.2 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 135.6 g4Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól megreszelem. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verem, apránkét hozzáadom a lisztet, sózom, majd beleteszem a reszelt almát. Ezután belekeverem a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségünek kell lennie.) Az almás masszát evőkaná...
-
kcal: 420 / CH: 31.9 g / Fehérje: 46.6 g / Zsír: 12.6 g4Átlagos elkészítési időA csirkemelleket megsózzuk, borsikával és kakukkfűvel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A csirkemelleket olajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és az almalevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben (220 °C-on) 20-25 percig pároljuk. leve...
-
kcal: 482 / CH: 81.9 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.8 g8Hosszú elkészítési időA tészta hozzávalóit 2 ek vízzel összegyúrjuk, kivajazott torta-, vagy piteformába nyújtjuk. Megkenjük fügelekvárral, az almaszeleteket szépen körberendezzük, és rárakjuk a fügét. A tojássárgákat, 2 ek fügelekvárt, cukrot és a tejszínt összekeverjük és rákanalazzuk. 190 fokon kb. 50-55 percig sütjük...
-
kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g4Átlagos elkészítési időA fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...
-
kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g4Gyorsan elkészíthetőA karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g6Hosszú elkészítési időA sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...
-
kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g4Gyorsan elkészíthetőAz almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!
-
kcal: 477 / CH: 77.4 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 13.5 g4Gyorsan elkészíthetőAz almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd levéből kicsit kinyomkodva, a tojásokból, a lisztből, a tejből és a szódavízből hígabb palacsintatésztát keverünk. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, a továbbiakban erre már nem lesz szükséges. Kb. 0,5 cm-es p...
-
kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g4Átlagos elkészítési időA kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...
-
kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g4A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...
-
kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g4Átlagos elkészítési időA cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...
-
kcal: 415 / CH: 56.7 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 19.1 g12Hosszú elkészítési időÖsszekeverjük a lisztet, cukrot és a sót. Robotgéppel hozzákeverjük a hideg vajat, amíg szétmorzsolódik. A vizet kanalanként adagoljuk miközben folyamatosan dolgozik a gép, hogy a liszt felvegye a vizet. Amikor a tészta összeáll, két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban. Fóliába...
-
kcal: 434 / CH: 54.7 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 20.4 g6Hosszú elkészítési időA margarint elmorzsoljuk a finomliszttel, azután összegyúrjuk a porcukorral, a tojáshelyettesítő porral és sütőporral. Kettéosztjuk, és hűvös helyen állni hagyjuk. Az almát hámozzuk, reszeljük és ízlés szerint fahéjjal megpároljuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és az első lapot nem t...
-
kcal: 321 / CH: 11.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 29.9 g4Gyorsan elkészíthetőAz almát hámozás és csumázás után lereszelem, majd az összes többi hozzávalót simára keverem. Jól behűtve tálalom.
-
kcal: 250 / CH: 35.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.5 g8Átlagos elkészítési időA töltelékhez az almát egészen vékony szeletekre vágom. Citromot rácsöpögtetek, majd hozzáadom a mézet, kevés porcukrot, a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Jól összekeverem és 10 percig állni hagyom. Két rétesrudat készítek a töltelékkel, mindkettő tetejét megkenem a felvert tojással, majd előm...
-
kcal: 507 / CH: 35.5 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 25.3 g6Hosszú elkészítési időA nyúlgerincet sóval és borssal bedörzsöljük és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Tűzálló tálba helyezzük, húslevessel meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, miközben jó néhányszor meglocsoljuk. Eközben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük, és a tojássárgájával, a b...
-
kcal: 495 / CH: 73.5 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 14.9 g6A 2,7 dl vizet melegítjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk és a liszthez adjuk. Az olajat, citromlevet is beletesszük a lisztbe és 10 percig gyúródeszkán gyúrjuk. Fedeles edénybe 1 ek olajat teszünk, a tészta mindkét felét benne megforgatjuk és 1 óra hosszáig pihentetjük. T...
-
kcal: 653 / CH: 62.8 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 34.8 g4A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágva leterítjük egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózzuk és félretesszük. Almákat mossuk, kicsumázzuk és héjastól lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverjük a kicsavart citrom levét. Ezut...
-
kcal: 386 / CH: 19.3 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 18.6 g6Átlagos elkészítési időA csirkemelleket kb. 16 kis szeletre vágjuk. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borsikával megszórt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük. Ugyancsak megreszeljük a sajtot, és az alma tetejére ...
-
kcal: 352 / CH: 17.5 g / Fehérje: 40.5 g / Zsír: 13.0 g2Átlagos elkészítési időA csirkemellet kevés sós vízben megfőzzük. A majonézhez a tojássárgáját habverővel felverjük és egy csepp olajat belecseppentve folyamatosan verjük, amíg a tojássárgája az olajat fel nem veszi, tovább verjük és kezdetben apró cseppenként öntjük bele az olajat, majd vékony sugárban. Ezt a majonézt si...
-
kcal: 584 / CH: 71.0 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 25.6 g12Átlagos elkészítési időKészítsünk a tésztához való anyagokból linzeralapot, osszuk két részre, vékonyra nyújtsuk ki. Az alsó lap legyen valamivel nagyobb, hogy a tepsi is széleit is kibélelhessük. Töltésnél a tészta alsó lapját vékonyan kenjük meg baracklekvárral. A töltelékhez a túrót törjük át, ha túl nedvesnek találjuk...
-
kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g1Gyorsan elkészíthetőAz almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.
-
kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g4Gyorsan elkészíthetőA tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...
-
kcal: 580 / CH: 78.3 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 22.4 g8Átlagos elkészítési időAz almát karikára vágjuk. A tojást, lisztet, tejet, tejszínt összekeverjük. Ezután a cukrot, darált mandulát és a mazsolát is összekeverjük egy külön tálba. A tepsibe öntjük a tészta egy részét, ami kb. olyan állagú, mint a palacsinta tésztája. Ráteszünk egy adag karikára szelt almát, és megszór...
-
kcal: 334 / CH: 47.1 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 11.4 g8Átlagos elkészítési időAz aludttejet liszttel, vajjal és szódabikarbónával jól összedolgozzuk, enyhén megsózzuk és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Azonnal lehet sütni. 180-200 fokon kb. 20 percig.
-
kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g4Átlagos elkészítési időA halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...