Mit ehetek? | Receptek
gyömbér

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 54 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 173 / CH: 23.6 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 5.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott, leszárazott articsókát vékony karikákra vágjuk és megfőzzük annyi sós, citromos vízben, hogy ellepje. Az apróra vágott petrezselymet és reszelt gyömbért elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd a főzelékkel összeforraljuk.


  • kcal: 317 / CH: 8.9 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A báránylapockákról levágjuk a zsíros részeket, vékonyan felszeleteljük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A szárzellert megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es rombuszokra szeljük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és v...


  • kcal: 218 / CH: 23.0 g / Fehérje: 12.0 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát finomra reszeljük, belekeverjük a tojássárgáját, sóval és gyömbér porral ízesítjük, végül óvatosan belekeverjük a a felvert tojásfehérjét. Egy serpenyőt olajjal kikenünk, a masszát két adagra osztva a serpenyőbe tesszük. A tésztát simító lapáttal kb. 1 cm vastagságúra egyengetj...


  • kcal: 503 / CH: 81.9 g / Fehérje: 24.5 g / Zsír: 8.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott sárgaborsót kurkumával, babérlevéllel és sóval ízesített vízben teljesen szétfőzzük. Kevés olívaolajon néhány másodperc alatt megforgatjuk az apróra vágott erős paprikát, a reszelt gyömbért, és a fűszereket, majd a leveshez öntjük. Hozzátesszük a citromlevet és a citromka...


  • kcal: 605 / CH: 73.7 g / Fehérje: 24.9 g / Zsír: 24.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát bőséges mennyiségű sós vízben, a csomagoláson található útmutató szerint haraphatóra főzzük, majd leszűrjük. A chilit megmossuk, hosszabban kettévágjuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra szeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felhasítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A gyömb...


  • kcal: 409 / CH: 58.7 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 14.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt tisztítjuk, feldaraboljuk és sütőben kb. 180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Az olajat és a mézet egy nagy keverőtálban alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és kézi habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk az összes további hozzávalót és homogén állagúra keverj...


  • kcal: 439 / CH: 69.3 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 10.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot a zöldségalaplében lefedve 6 órára beáztatjuk. Ezután felforraljuk, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten hozzávetőleg 1 óra hosszat főzzük. Közben a burgonyát és az almát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Mindkét fajta paprikát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, közben magjukat eltávolítj...


  • kcal: 266 / CH: 60.0 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Vágjuk kisebb darabokra az alaposan megmosott eperszemeket, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá az egy centis kockákra felvágott vöröshagymát, a vékony csíkokra felmetélt gyömbért, a megmosott mazsolát, a mustármagot és a felkarikázott chili paprikát. Szórjuk rá a cukrot, curry-t, ízesíts...


  • kcal: 145 / CH: 20.7 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 3.9 g

    adag16
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk és sütőben megsütjük (kb. 40 perc 200 fokon). Hagyjuk kihűlni. A lisztet, a fűszereket, a fehérjeport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, ebbe tesszük a mézet, a tejet, joghurtot, olajat és a sütőtököt (héj nélkül), összekeverjük, hogy homogén nem túl kem...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk. Felhevített olajon üvegesre pirítjuk a vékony karikákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a csirkét. Erős tűzön kb. 3 perc alatt átpirítjuk. Hozzáadjuk az előzetesen beáztatott, lecsepegtetett gombát, a s...


  • kcal: 349 / CH: 1.8 g / Fehérje: 64.8 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csirkemellet felszeleteljük, a szeletekre vegetát szórunk, borssal és gyömbérrel meghintjük, majd lisztbe mártjuk, és serpenyőben forró zsiradékon hirtelen mindkét oldalát átsütjük. Rálocsoljuk a szójaszószt, két evőkanál vizet, belemorzsoljuk a húsleves kockát és 10 percig fed...


  • kcal: 77 / CH: 7.2 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 3.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A gyömbért megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a fokhagymanyomón törjük. Összeturmixoljuk a tojással, a tejjel, a tejszínnel és az édesítőszerrel. Poharakba töltjük, és azonnal találjuk.


  • kcal: 724 / CH: 41.5 g / Fehérje: 24.4 g / Zsír: 49.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A puha vajat reszelt sajttal, reszelt gyömbérrel, fűszerekkel és joghurttal kiverjük. 4 kisebb formába töltjük, hűtőben kifagyasztjuk. Az aszalt szilvát babérlevéllel vörösborban megfőzzük. Tálaláskor a fagyasztott sajtot ananászkarikára helyezzük. Tetejét mandarinnal díszítjük, aszalt szi...


  • kcal: 203 / CH: 38.2 g / Fehérje: 2.5 g / Zsír: 4.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a narancslével és állandó keverés közben felforralom. Beleszórom a fűszereket, majd 5 percnyi forralás után átszűröm. 2 dl vízzel felengedem, majd újból felforralom. Közben a narancsot meghámozom és 1 cm-es karikákra vágva apró kockákra metélem, maj...


  • kcal: 170 / CH: 7.4 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 11.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk a félkarikára vágott hagymát. Hozzákeverjük a reszelt gyömbért, a szójaszószt, és felöntjük körübelül 1 l vízzel. Ha forrni kezd, hozzáadjuk a laskára vágott spenótot és beleütjük a tojásokat. Folyamatos keveréssel együtt 1-2 perc alatt készre ...


  • kcal: 140 / CH: 9.6 g / Fehérje: 7.6 g / Zsír: 7.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és lereszeljük. A babcsírát megmossuk, és lecsepegtetjük. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és megfuttatjuk benne a hagymákat. A reszelt gyömbért belekeverjük, megsózzuk, majd a szójababcsírát is hozzáadjuk. Nagy láng...


  • kcal: 241 / CH: 16.6 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst félig megfőzöm. A zöldpaprikát megmosom. A csumáját, ereit és a szárát eltávolítom, belsejét megsózom. A hagymát tisztítás után finomra vágom. A töltelékhez a tojást habosra keverem. Összekeverem a rizzsel, hagymával, reszelt sajttal. Megsózom, megborsozom, gyömbérrel és citromlével fűszerez...


  • kcal: 299 / CH: 12.1 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 9.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pulykamellet két nagyobb szeletre vágom és a szeleteket szép vékonyra kiverem. A töltelékhez a tojást felverem, a hagymát apróra vágom. A gyömbért meghámozom és vékony csíkokra metélem. A tojást összekeverem a gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, a vöröshagymával, a reszelt sajttal, a zsemlemorzsáva...


  • kcal: 166 / CH: 20.7 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 6.2 g

    adag20
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, sót, cukrot, belereszeljük a hideg vajat és kézzel gyorsan összegyúrjuk és cipóvá formáljuk. Liszttel meghintjük, egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk, majd a nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kb. 20x...


  • kcal: 113 / CH: 14.4 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 4.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert kockákra vágjuk és ghín félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, rászórjuk a gyömbért és a sót, még néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és készre főzzük. Végül nyílgyökérpor és főzővíz keverékével besűrítjük. Apró...


  • kcal: 312 / CH: 44.4 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 13.6 g

    adag16
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Mossuk meg és szárítsuk meg a zellerszárat és a gyömbért. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.  Egy 22x33 cm jénait zsiradékkal kenjünk ki, és béleljük ki sütőpapírral.  A zellerszárat a szár irányával szemben reszeljik le vagy erős turmixgéppel turmixoljuk össze. A zellerrostszál...


  • kcal: 98 / CH: 22.3 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A friss gyömbért reszeljük bele egy lábosba, 5 dl vízzel öntsük fel, tegyük bele a fahéjrudat és forrás után főzzük kis lángon kb. 15-20 percig. Öntsük ki poharakba, várjuk meg, míg lehűl a tea 40 fok alá és ekkor ízesítsük mézzel. Így nem csak édes-mézes íze lesz, hanem a méz gyógyító ere...


  • kcal: 486 / CH: 73.1 g / Fehérje: 9.9 g / Zsír: 15.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tésztát megfőzzük és leszűrjük. Az olívaolajon megfuttatjuk a reszelt gyömbér, hozzáadjuk a vékony karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, nehogy megégjen! Gyorsan hozzákeverjük a tésztát, tovább kevergetjük, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, cayenne-i borsot és a kis...


  • kcal: 381 / CH: 69.4 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 3.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajat a mézzel jól elkeverjük, hozzáadjuk az aludttejet, majd a tojássárgákat, a lisztet és a sót. Az élesztőt feloldjuk 3 ek. meleg vízben, és a tésztába keverjük. Főzőkanállal alaposan eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Olajjal kikent formában, mérsékelt meleg sütőben 1 ó...


  • kcal: 385 / CH: 39.0 g / Fehérje: 31.1 g / Zsír: 10.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az ananászt lecsöpögtetjük, és a hámozott naranccsal együtt felkockázzuk. A májat megtisztítjuk, majd kicsit feldaraboljuk. A margarint egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a májat, és egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt narancsot, ananászt. Meghintjük kevés morzsolt majoránnával, a re...


  • kcal: 289 / CH: 38.7 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 8.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lencsét sóval és borsikafüvet ízesített vízben majdnem puhára főzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a karikára vágott paprikát, 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a koriander, a római köményt, a kurkumát, és ha már érezzük az illatát, jöhet a pirospaprika...


  • kcal: 149 / CH: 18.4 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 4.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, a tisztított fokhagymát és gyömbért lereszeljük. Vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes zöldségfélét és a borsót. Sóval, borssal, curryporral, reszelt gyömbérrel ízesí...


  • kcal: 525 / CH: 66.9 g / Fehérje: 16.2 g / Zsír: 20.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Vizet forralunk, amivel leforrázzuk a rizstésztát, és 5 percig állni hagyjuk benne. Vigyázzunk, mert könnyen szétázik, ha sokáig tartjuk a forró vízben. Ha megpuhult, leszűrjük, és hideg vízben tartjuk a felhasználásig. A héjas zöldborsót vízben kicsit előfőzzük. Wokban olajat melegítünk, beletes...


  • kcal: 728 / CH: 70.1 g / Fehérje: 46.7 g / Zsír: 27.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztből, keményítőből, tojásból, tejből pici sóval és vízzel palacsintaszerű tésztát keverünk. 30 percet állni hagyjuk, majd az olajjal megkent palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk. A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és külön-külön az olajban két 2 percig pá...


  • kcal: 395 / CH: 51.3 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Mély tálban szárazon összekeverem a lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzáadom a szétmorzsolt túrót, beleöntöm a tejet, az olajat és a tojást, majd tésztává gyúrom (kissé ragad, ezért lisztes kézzel dolgozom). Közepes tepsit kikenek ...


  • kcal: 299 / CH: 31.1 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 15.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csicsókát megtisztítjuk, hámozzuk. apró darabokra vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A mustármagot szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, reszelt gyömbért és egy kevés olajat, együt dinszteljük. Rádobjuk a csicsókadarabok 2/3-át és felöntjük a zöldségalaplével. Kb. ...


  • kcal: 410 / CH: 61.4 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 14.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Egy lábasban felforralunk két bögre vizet sóval és fél citrom levével. Egy másik edényben olajon illatosra pirítjuk a darált mákot. Hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és a rizst, nagy lángon pár percig lobogtatva forraljuk. Ezután kisebbre vesszük a lángot, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főz...


  • kcal: 557 / CH: 27.5 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 29.8 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A paprikát negyedeljük, távolítsa el a magokat és vágjuk finom csíkokra. A hagymát vékony karikákra, az újhagymát pedig átlósan szeleteljük fel. A marhahúst vágjuk vékony szeletekre. Hámozzuk meg a gyömbért és a fokhagymát, majd finomra aprítsuk mindkettőt. A szójaszószt keverjük össze 4 evő...


  • kcal: 323 / CH: 10.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 27.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A napraforgómagot szárazon enyhén megpirítjuk, ízesítjük a citrom levével, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, a reszelt gyömbért, az apróra vágott bazsalikomot és összekeverjük. A paradicsom tetejét levágjuk, kikanalazzuk a belsejét, ezt hozzávegyítjük a masszához, amelyet vi...


  • kcal: 248 / CH: 43.5 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 4.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A répát és a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, feltesszük főni. A megtisztított és apróra vágott gyömbért, valamint a curry-t hozzáadjuk, és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a narancslevet.


  • kcal: 266 / CH: 30.6 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 15.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük és 30-40 perc alatt 200 fokos sütőben megsütjük. A héjáról lekaparjuk és villával alaposan szétnyomkodva pürésítjük. Felolvasztjuk a vajat a lábosban, ráreszeljük a gyömbért, rászórjuk a reszelt narancshéjat és egy kicsit együtt pirítjuk. Rádobjuk a sütőtökpüré...


  • kcal: 806 / CH: 127.0 g / Fehérje: 20.8 g / Zsír: 26.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat lereszeljük. A hozzávalókat egy tálban 1 ek friss, reszelt gyömbérrel összekeverjük, tíz-tizenöt percig pihentetjük, majd olajozott tepsibe öntjük, és 160 °C-on 20 perc alatt megsütjük.


  • kcal: 349 / CH: 18.7 g / Fehérje: 38.4 g / Zsír: 12.1 g

    adag16
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tyúkot feldaraboljuk és kb. 3 l vízben, sóval, az egészben hagyott paprikával és paradicsommal, a hámozatlan hagymával, ha lehet kuktafazékban, feltesszük főni. Teatojásba melle tesszük a két gerezd fokhagymát, az egész borsot, a koriander, a kakukkfüvet, a gyömbért, és a szerecsendiót. Takar...


  • kcal: 407 / CH: 28.5 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 18.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Ő nyúlhús besózzuk, majd az olajból, reszelt gyömbérből, szerecsendióból készített ízesítővel a hús mindkét oldalát megkenjük. Ezután a maradék olajat a peremes sütőlemezre öntjük, és a magházától megtisztított almaszelet felét a hús alá, a maradékot pedig a hús tetejére teszünk. Két-három...


  • kcal: 272 / CH: 11.3 g / Fehérje: 40.4 g / Zsír: 6.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított csirkét leöblítjük, majd besózzuk. Közben a megmosott őszibarackot meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a keménytojást apróra lereszelve, a beáztatott és kinyomkodok zsemlét, a sót, a szerecsendiót, a gyömbért, majd jól összedolgozzuk. Ezután a csirke bőre alá töltjük, és ...


  • kcal: 87 / CH: 20.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gyömbért meghámozom, felszelem vékony szeletekre, bedörzsölöm sóval és jól összeforgatom. Fedeles edényben, hideg helyen egy éjszakát pihentetem. Másnap leszűröm és letörölgetem a sós levet róla. Az ecetet megmelegítem (nem szabad forrnia), feloldom benne a cukrot és hozzáadok 10-12 ek vizet....


  • kcal: 244 / CH: 20.2 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 14.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paradicsompürét a vajon megpirítom, majd rászórom a lisztet, ráöntöm a tejet, és kevergetés közben sűrűre főzöm. Ezután ráöntöm a tejszínt és még 1 dl vizet. Folytonosan kevergetve felforralom, ezután a reszelt hagymával, a borssal és a reszelt gyömbérrel ízesítem. A gombát tisztítás után felszele...


  • kcal: 439 / CH: 96.6 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 1.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalók levét gyümölcsprésben kipréseljük. Azonnal, frissen fogyasszuk.


  • kcal: 584 / CH: 61.5 g / Fehérje: 37.3 g / Zsír: 19.8 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A gombákat 1 l langyos vízben áztassuk puhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg, ez lesz az alaplevünk. Lábasban alacsony lángon melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymagerezdeket és gyömbért. Kevergetve pároljuk 4-5 percen keresztül. Az alaplevünket (amiben a gomba ázott) s...


  • kcal: 205 / CH: 49.0 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 0.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A dinnyét félbevágjuk, kivájjuk a magjait, a húsát kb. 1 cm-es kockákra szeljük, és betesszük a fagyasztóba. Közben a gyömbért meghámozzuk, és lereszeljük. A wokban felforralunk három és fél dl vizet. Belekeverjük a gyömbért két evőkanál mézzel, majd a tésztát lefedve, kis lángon 3 percig főzzük ben...


  • kcal: 57 / CH: 14.2 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Öntsük egy tálba sárgarépalevet és a narancslevet. Fokhagymapréssel zúzzuk össze a megtisztított gyömbért. Ezt keverjük bele a gyümölcslébe, és máris fogyaszthatjuk.


  • kcal: 780 / CH: 40.7 g / Fehérje: 11.6 g / Zsír: 62.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Először elkészítjük a mártást. A vörösborecetet, a citromlevet, a fehérbort, a szójaszószt, a mustárt, a cukrot, a curryport összekeverjük. A chili paprikát hosszában félbehasítjuk, magházát kikaparjuk, húsát apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, mindkettőt az ízes lébe dobjuk. A spá...


  • kcal: 343 / CH: 22.9 g / Fehérje: 15.0 g / Zsír: 21.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tofut alaposan kinyomkodjuk, leszárítgatjuk, majd kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajon minden oldalát enyhén megpirítjuk. Tányérra tesszük. A maradék zsiradékra dobjuk a felaprított hagymát, megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott piros paprikát, kicsit együtt is din...


  • kcal: 78 / CH: 13.7 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 1.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zellerszárát karikára, az almát vékony csíkokra vágjuk. A citromlevet a mustárporral, sóval, reszelt gyömbérrel, joghurttal összekeverjük és a zelleres almára öntjük. A tetejét zellerzölddel díszítve tálaljuk.


  • kcal: 82 / CH: 19.0 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát tisztítsuk meg a magházától, daraboljuk fel és az összes hozzávalót 4 dl vízzel tegyük a turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze.